Projects

Collection by ArchDaily • Last updated 7 hours ago

18k 
Pins
 • 
1.42m 
Followers
ArchDaily
The project developed by architects > architektgruber.com < in cooperation with the educational staff, concerning the extension of the existing kindergarten. The focus was on a long-term concept, from the point of view of the future user. The purpose was to create child-friendly spaces, light-flooded, which allows kids to learn with playful games. The flexibility and livability of the classrooms, the scale, and proportions, as well as the accessibility, have a basic role in the project. Th

Kindergarten Enneberg / Architekt Andreas Gruber

The project developed by architects > architektgruber.com < in cooperation with the educational staff, concerning the extension of the existing kindergarten. The focus was on a long-term concept, from the point of view of the future user. The purpose was to create child-friendly spaces, light-flooded, which allows kids to learn with playful games. The flexibility and livability of the classrooms, the scale, and proportions, as well as the accessibility, have a basic role in the project. Th

Visible and exposed construction elements at WOOD WOOD Berlin store, redesigned by Spacon & X. Inside-outside phenomenon Spacon & X has worked with Wood Wood on a wide range of retail solutions around the world - from shop-in-shop and trade fairs to flagship stores. With the newest addition to the retail range; Wood Wood's new store in Berlin is an experience comparable to the visit to the contemporary gallery. With the design, Spacon & X explores the inside-outside phenomenon, where

WOOD WOOD Berlin R3 Store / Spacon & X

Visible and exposed construction elements at WOOD WOOD Berlin store, redesigned by Spacon & X. Inside-outside phenomenon Spacon & X has worked with Wood Wood on a wide range of retail solutions around the world - from shop-in-shop and trade fairs to flagship stores. With the newest addition to the retail range; Wood Wood's new store in Berlin is an experience comparable to the visit to the contemporary gallery. With the design, Spacon & X explores the inside-outside phenomenon, where

Prized for its brutalist architecture, the Grand Théâtre de Québec is a cultural icon. Lemay and Atelier 21 were tasked with restoring and protecting the building’s crumbling outer shell and its emblematic Bonet mural, inside.

Grand Théâtre de Québec Restoration / Lemay + Atelier 21

Prized for its brutalist architecture, the Grand Théâtre de Québec is a cultural icon. Lemay and Atelier 21 were tasked with restoring and protecting the building’s crumbling outer shell and its emblematic Bonet mural, inside.

This shoreline home is a 2800 square foot, 2-bedroom Pacific Northwest-style house anchored into a steep-sloped site. There is an open-concept living, dining, and kitchen area that opens directly to the outdoors with a corner bi-fold door system. A stone mass wall divides the public and private spaces of the house while enclosing the stairs, support areas, and powder room. There are many nature-inspired elements in this home such as pendant light fixtures in the kitchen that are reminiscent…

Seaview Escape House / Coates Design: Architecture + Interiors | Seattle Architects

This shoreline home is a 2800 square foot, 2-bedroom Pacific Northwest-style house anchored into a steep-sloped site. There is an open-concept living, dining, and kitchen area that opens directly to the outdoors with a corner bi-fold door system. A stone mass wall divides the public and private spaces of the house while enclosing the stairs, support areas, and powder room. There are many nature-inspired elements in this home such as pendant light fixtures in the kitchen that are reminiscent…

This house represents a microcosm of contemporary Taiwan. Our client envisions a home for his male friends, female co-workers, and parents.  He has requested a design that acknowledges his lifestyle while accommodating his work relationships and honoring traditional familial obligations.

House LN / HO+HOU studio architects

This house represents a microcosm of contemporary Taiwan. Our client envisions a home for his male friends, female co-workers, and parents. He has requested a design that acknowledges his lifestyle while accommodating his work relationships and honoring traditional familial obligations.

The Ripple House is a series of unfurling spaces defined by subtle shifts in the site and light. Discreetly positioned behind a single-fronted Victorian façade, the addition reinvents the previously disconnected floorplan, creating a highly adaptable family home connected to its garden. The architecture develops a narrative around reverberation and progression, drawing on the ‘ripple’ notion to explore deft forms that mediate the descent of the site’s gentle fall and associated impact on the…

Ripple House / FMD Architects

The Ripple House is a series of unfurling spaces defined by subtle shifts in the site and light. Discreetly positioned behind a single-fronted Victorian façade, the addition reinvents the previously disconnected floorplan, creating a highly adaptable family home connected to its garden. The architecture develops a narrative around reverberation and progression, drawing on the ‘ripple’ notion to explore deft forms that mediate the descent of the site’s gentle fall and associated impact on the…

The house is sited towards the southern end of a 6,780 sq. m. plot in New Delhi, India. This allowed the building to take advantage of the natural slope of the land, the location of an existing tree and a previously built driveway on its eastern boundary. The project consists of four structures that define its spatial character (a circular guard room, a cuboidal pump room and two residential blocks). Each structure is made predominantly of brick.

The Brick House / RLDA

The house is sited towards the southern end of a 6,780 sq. m. plot in New Delhi, India. This allowed the building to take advantage of the natural slope of the land, the location of an existing tree and a previously built driveway on its eastern boundary. The project consists of four structures that define its spatial character (a circular guard room, a cuboidal pump room and two residential blocks). Each structure is made predominantly of brick.

It is a 12-story collective house built in the shopping area of Taipei City. People in Taiwan have devised various intermediary areas that go well with hot and humid climates in their lives. You can skillfully exploit the simple places on the extension of the road throughout the city and you can see the people enjoying meals and conversation. Is it possible to consider apartment buildings suitable for Taiwanese people who have created such a rich lifestyle but at the same time have a…

Taipei Roof / Akihisa Hirata

It is a 12-story collective house built in the shopping area of Taipei City. People in Taiwan have devised various intermediary areas that go well with hot and humid climates in their lives. You can skillfully exploit the simple places on the extension of the road throughout the city and you can see the people enjoying meals and conversation. Is it possible to consider apartment buildings suitable for Taiwanese people who have created such a rich lifestyle but at the same time have a…

Roma Norte is a neighborhood in Mexico City full of history and movement, known for its cultural, gastronomic, and architectural display. The taco place “Los Alexis” is located on Chiapas street, a space that pays tribute to informal commerce that takes the space by reinterpreting a street taco “changarro” within its commercial premises, with a simple menu of 2 tacos, the Taurinos and Asada.

Los Alexis Taco Place / RA!

Roma Norte is a neighborhood in Mexico City full of history and movement, known for its cultural, gastronomic, and architectural display. The taco place “Los Alexis” is located on Chiapas street, a space that pays tribute to informal commerce that takes the space by reinterpreting a street taco “changarro” within its commercial premises, with a simple menu of 2 tacos, the Taurinos and Asada.

The year 2016 became the turning point in Zaraysk’s urban history. The administration and the investment center have launched the program for the revitalization of the historical center of Zaraysk. It implied the establishment of the municipal project office for tourism development. The key point of the program was to involve business in this sphere by offering them favorable conditions for investment in historical buildings. Another focus was on urban renewal. The latter began with the…

Zaraysk Renovation of Historical Center / Mikhail Khaikin

The year 2016 became the turning point in Zaraysk’s urban history. The administration and the investment center have launched the program for the revitalization of the historical center of Zaraysk. It implied the establishment of the municipal project office for tourism development. The key point of the program was to involve business in this sphere by offering them favorable conditions for investment in historical buildings. Another focus was on urban renewal. The latter began with the…

We are in a neighborhood of low-density single-family homes that highlight the verticality of the urban trees of the city. The land is unified in the shape of an "L", where the shortest side presents a house and the longest side a service area of the house, each side of the lot responds to different streets and conditions. The land faces North, contains the construction of a quincho - laundry - garage made of exposed bricks, and presents an orange tree and a large palm tree. The meeting…

Galicia House / LOI Arquitectura

We are in a neighborhood of low-density single-family homes that highlight the verticality of the urban trees of the city. The land is unified in the shape of an "L", where the shortest side presents a house and the longest side a service area of the house, each side of the lot responds to different streets and conditions. The land faces North, contains the construction of a quincho - laundry - garage made of exposed bricks, and presents an orange tree and a large palm tree. The meeting…

Ripple is a permanent public installation created by The Urban Conga in Rochester, NY. It was designed with the community through a series of participatory design workshops to serve as an ever-changing landmark that responds to the people, the landscape, and the interactions between them.

Ripple Installation / The Urban Conga

Ripple is a permanent public installation created by The Urban Conga in Rochester, NY. It was designed with the community through a series of participatory design workshops to serve as an ever-changing landmark that responds to the people, the landscape, and the interactions between them.

The renovation of Liangshu Art Museum locates in a historical landscape zone of Nanchang, cohering the Chinese garden and the city. Upon completion, Liangshu Art Museum becomes a public facade of the city, as well as an important context of citizens’ leisure activities. The original building was a tea house of the Bayi Park for years. Although its exterior component suffered different degrees of damages after years of usage and vacancy, you could still easily find its elegant physical…

The Renovation of Liangshu Art Museum / XAA

The renovation of Liangshu Art Museum locates in a historical landscape zone of Nanchang, cohering the Chinese garden and the city. Upon completion, Liangshu Art Museum becomes a public facade of the city, as well as an important context of citizens’ leisure activities. The original building was a tea house of the Bayi Park for years. Although its exterior component suffered different degrees of damages after years of usage and vacancy, you could still easily find its elegant physical…

The residential mass is divided into two separate blocks keeping the Garden and Courtyard continuous. We developed a layout with open spaces running parallel to the indoor residential spaces. This also allowed for getting in maximum daylight and providing better cross-ventilation opportunities. At the entrance, one is greeted by a play of a low height Gable roof and a narrow vertical double heighten space. Light is taken from above, which brightens the entire narrow space. Tactfully designed…

Gable House / UA Lab (Urban Architectural Collaborative)

The residential mass is divided into two separate blocks keeping the Garden and Courtyard continuous. We developed a layout with open spaces running parallel to the indoor residential spaces. This also allowed for getting in maximum daylight and providing better cross-ventilation opportunities. At the entrance, one is greeted by a play of a low height Gable roof and a narrow vertical double heighten space. Light is taken from above, which brightens the entire narrow space. Tactfully designed…

An ephemeral museum located in the Square contiguous to the Reina Sofia National Museum, totally prefabricated in plastic for two weeks, assembled on-site in just 2 days and 100% recycled 10 days after its inauguration.

The Plastic Museum / delavegacanolasso

An ephemeral museum located in the Square contiguous to the Reina Sofia National Museum, totally prefabricated in plastic for two weeks, assembled on-site in just 2 days and 100% recycled 10 days after its inauguration.

Fifty business apartments and six offices were constructed in a new building on an empty lot in Vienna. The first phase focused on supporting work for the necessary rededication.

Gudrunstraße Apartments / BFA x KLK

Fifty business apartments and six offices were constructed in a new building on an empty lot in Vienna. The first phase focused on supporting work for the necessary rededication.